Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta

Adresa: 4, Mihail Kogălniceanu 907195
Telefon:0241 255 100

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța (IATA: CND, ICAO: LRCK) este un aeroport din România. Este membru permanent A.C.I. Europe și al Asociației Aeroporturilor din România.
Amplasat în partea de N-NV a municipiului Constanța, aeroportul deține o poziție geo-strategică importantă față de obiectivele economice de interes național și internațional, fiind situat la 26 km de Constanța, la 14 km de Canalul Navigabil Dunare-Marea Neagră și la aproximativ 100 km de Delta Dunării. De asemenea, aeroportul are conexiuni cu importante căi de transport rutier (drumurile europene E60 și E67), transport feroviar (magistrala de cale ferată București-Fetești-Constanța). Datorită amplasării, el poate deveni un important aeroport de tranzit pentru transportul aerian de mărfuri către Orient și Asia.
Aeroportul este deschis permanent traficului aerian, pe întreaga perioadă a anului și dispune de urmatoarele facilități: parcare autovehicule 150 locuri, snack–bar, rent a car, taxi, transport pentru pasageri aeroport-gară, agenție de turism, securizare bagaje, exchange office, ATM, automat de schimb valutar, Internet wireless gratuit, sonorizare ambientală, telefoane publice, automate cafea și băuturi răcoritoare, cabinet medical non-stop, facilități mama și copilul, facilități persoane cu dizabilități, zonă magazine, companii de curierat.
Activitatea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța este în stransă legatură cu dezvoltarea economică a regiunii în care este amplasat. Politica flexibilă și stimulativă de tarifare a serviciilor oferite companiilor aeriene, creșterea și diversificarea serviciilor oferite pasagerilor și operatorilor aerieni cât și aplicarea unei politici active de marketing, alcătuiesc strategia de dezvoltare continuă a traficului aeroportuar.
Printre companiile care folosesc aeroportul se numără Ryanair, Turkish Airlines. Aeroportul va fi modernizat, proiectul fiind finanțat din fonduri europene în valoare de 40 milioane de euro.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*

CLOSE