Aeroportul Tuzla

Aeroportul Utilitar Tuzla

Adresa: Comuna Tuzla, jud. Constanta, 907295
Telefon: 0241-694.402
Email: office@regional-air.ro
Website: www.regional-air.ro

Aeroportul Utilitar Tuzla, cunoscut și drept Aerodromul Tuzla, Constanța este un aeroport situat în partea de Sud-Sud-Vest a localității Tuzla.

Aerodromul
Aerodromul are o suprafață de 36 ha și dispune de un hangar de 1200 m2, două clădiri administrative și de un depozit de combustibili de 600 t.
Tipuri de zbor care se pot efectua pe acest aeroport: zbor la vizibilitate (VFR) ziua și noaptea. Pentru noapte se dispune de un balizaj luminos al heliportului.
Aerodromul este proprietatea firmei Regional Air Services SRL, care l-a preluat în 1998 de la Aviația Utilitară SA. De pe acest aerodrom firma asigură servicii aviochimice pentru agricultură, supraveghere și reclamă aeriană, aerotaxi, ambulanță aeriană, zboruri de agrement, și organizează cursuri pentru obținerea brevetului de pilot privat (PPL) și cursuri de parașutism.
În 7 aprilie 2009 aerodromul a fost vizitat de Raymond Benjamin, Secretar General al Organizației Internaționale a Aviației Civile (ICAO) și de Cătălin Cotruț, șeful reprezentanței României la ICAO.

Mitinguri aviatice
La Aerodromul Tuzla se organizează anual mitinguri aviatice.
Mitingurile „Tuzla Fly In”
Prima ediție a avut loc în 18-19 august 2006.
A doua ediție a avut loc în 18 august 2007.
A treia ediție a avut loc în 23-24 august 2008.
Mitingurile „Tuzla AEROMANIA”
Sunt continuarea mitingurilor „Tuzla Fly In”, redenumite (rebranding).
A patra ediție a avut loc în 22-23 august 2009.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii *

*

CLOSE