Personalitati Constantene

Nicholas Georgescu-Roegen

Nicholas Georgescu-Roegen – (născut Nicolae Georgescu, pseudonimul Roegen reprezintă Ne Geor inversat, utilizat ca un retronim) – (1906 – 1994) a fost un matematician, statistician, pedagog și economist american de origine român, părintele teoriei bioeconomice, o teorie care prezintă un mod revoluționar de a vedea economia.

Ion Titoiu

Nume și prenume:
TIȚOIU ION

Locul și data nașterii: Constanța, 21 august 1949 Căsătorit.- Soția Marieta Besu, prof. Liceul de Artă Constanța Doi copii: Tudor Tițoiu, absolvent facultatea de Drept 2004 Mihai Tițoiu, absolvent facultatea de Sculptură, Timișoara, 2004

Gheorghe Hagi

Gheorghe Hagi (n. 5 februarie 1965, Săcele, Constanța, jud. Constanța) este un fost fotbalist român, supranumit Regele fotbalului românesc și Maradona din Carpați. Este cel mai bun marcator din istoria naționalei României cu 35 de goluri înscrise.

Grigore Soitu

Grigore Șoitu (n. 29 decembrie 1971, Constanța) este un poet și publicist român.

Razvan Florea

Răzvan-Ionuț Florea (n. 29 septembrie, 1980, Constanța) este un înotător român, primul care a câștigat o medalie olimpică pentru România la masculin.

Simona Amanar

Simona Amânar (n. 7 octombrie 1979, Constanța) este o gimnastă româncă de valoare mondială, actuală arbitră de gimnastică, retrasă din activitatea competițională, care este multiplă medaliată olimpică, mondială și europeană. A obținut 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică și a câștigat cu echipa României patru titluri mondiale consecutive. O anumită săritură din gimnastică, extrem de dificilă, îi poartă astăzi numele, fiind executată în premieră de Simona Amânar la Olimpiada din 2000. Gimnasta este a doua sportivă româncă inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, după Nadia Comăneci. Din 1997 este cetățean de onoare al Constanței.

Catalina Ponor

Cătălina Ponor (n. 20 august 1987, Constanța) este o gimnastă română, care a participat la Jocurile Olimpice 2004 din Atena, Grecia și în 2012 la Olimpiada de la Londra. La Atena a câștigat medalia de aur, ca membră în echipa română de gimnastică. De asemenea, ea a câștigat la aceeași olimpiadă medalii de aur la bârnă și sol.

Jean Constantin

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean (n. 21 august 1927, Techirghiol – d. 26 mai 2010, Constanța), a fost un actor român, interpret de roluri comice. Printre personajele reprezentate de Constantin se numără cele din seria B.D. (Brigada Diverse), filmele de acțiune și de comedie ale regizorului Sergiu Nicolaescu și serialul de televiziune Toate pânzele sus (1976).