Stiri Constanta

KMG International lansează programul de burse în valoare de 100.000 USD

KMG International deschide sesiunea de aplicații pentru 100 de burse oferite elevilor de liceu și studenților cu rezultate academice remarcabile din București, Constanța și Prahova, care doresc să își dezvolte cariera în industria de petrol și gaze. Aplicațiile pot fi trimise pe site-ul oficial al companiei, până la data de 15 octombrie, urmând ca pe 26 octombrie să fie anunțate rezultatele procesului de ...

Cât timp pot lucra tinerii ca ucenici

Potrivit legii, prin ucenicia la locul de muncă se urmăreşte obţinerea unei calificări, pentru tinerii cu vârsta între 16 şi 25 de ani, nevoiţi să se adapteze unui context economic din ce în ce mai dificil. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ucenicia la locul de muncă este soluţia pentru adaptarea formării profesionale la nevoile reale ale angajatorilor, cât şi a unor nevoi prin care se păstrează şi se continuă anumite meserii tradiţionale.

Zilierii, la control! Sancţiuni pentru angajatorii lor

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa au controlat, luna trecută, mai mulţi angajatori de pe raza judeţului nostru, care au angajat pe perioada verii, zilieri. Obiectivele acestor verificări, care au avut loc în cadrul unei campanii de control a zilierilor, au vizat identificarea beneficiarilor de lucrări, care utilizează zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceştia a prevederilor Legii nr.

Începe citirea contoarelor

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa precizează că între 25 şi 29 septembrie se vor efectua citirile contoarelor de energie termică montate la consumatori. Tabelul cuprinzând planificarea pe zile a punctelor termice pentru care se vor citi contoarele de energie termică montate la consumatori poate fi consultat pe site-ul RADET.

Fabrica de ulei ARGUS SA împlineşte 75 de ani de la înfiinţare

Povestea fabricii de ulei Argus începe în urmă cu 75 de ani, fiind una din societăţile reprezentative din România în domeniul prelucrării seminţelor oleaginoase. Astfel, încă din 1948, compania şi-a dorit să ofere produse de calitate, recunoscute pe plan naţional, uleiuri care să se bucure de aprecierea continuă şi susţinută a consumatorilor.

Festival gastronomic în Piaţa Ovidiu. Vor fi impuse restricţii de circulaţie

Piaţa Ovidiu din Constanţa va găzdui, începând de mâine, o nouă ediţie a festivalului gastronomic Food Truck Festival. Peste 30 de „restaurante mobile” vor prezenta preparate culinare inspirate din 10 bucătării internaționale.

Cornul şi laptele, "împotmolite" la Constanţa! "Ar trebui interzis pacheţelul de acasă!"

Şcoala a început de două săptămâni, dar preşcolarii şi şcolarii din judeţul Constanţa încă mai aşteaptă cornul şi laptele promise de autorităţi. Dacă în oraşe, elevii au aproape întotdeauna pacheţele cu gustări în ghiozdane, pentru cele cinci - şase ore pe care le petrec la şcoală, la ţară, unde posibilităţile sunt mai reduse, mulţi dintre ei stau flămânzi până termină cursurile.

Un avion al Tarom care trebuia să decoleze spre Roma s-a defectat

Cursa TAROM Otopeni - Roma a decolat miercuri cu o întârziere de aproape cinci ore deoarece, în urma unor verificări tehnice suplimentare, a fost decisă înlocuirea aeronavei, informează operatorul aerian naţional printr-un comunicat."Cursa RO 403 Otopeni Roma a decolat la ora 15:33 cu o întârziere de 4 ore şi 55 minute.

Universitatea „Ovidius“ găzduieşte o nouă conferinţă internaţională

În perioada 20-21 septembrie, Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) organizează conferinţa internaţională „Tendinţe inovatoare în predarea limbajelor de specialitate în contextul instabilităţii sociale actuale - INNO-LSP”. Potrivit asist.

"Don Pasquale" revine la Constanţa

Sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 19.00, artiştii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (TNOBD) vor juca, din nou, „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti.