Stiri Constanta

Cartierul Inel I din Constanţa, fără curent electric

Constănţenii din cartierul Inel I nu beneficiază de curent electric, astăzi, timp de câteva ore. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, SC E - Distribuţie Dobrogea SA - Zona MT-JT Constanţa anunţă întreruperea furnizării energiei electrice, astăzi, în timpul lucrărilor.

Proiect inedit. Elevii de la Colegiul de Artă şi-au reamenajat singuri sala de clasă

Elevii clasei a XI-a B, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa, şi-au înfrumuseţat şi reamenajat singuri sala de clasă, astfel încât să înveţe într-un ambient mai prietenos, mai relaxant şi mai... colorat.

Apel către constănţeni. Salvaţi viaţa semenilor, donaţi sânge!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanţa, împreună cu Primăria municipiului Mangalia, organizează, sâmbătă, 19 ianuarie, între orele 8.30-13.

Doliu în învăţământul constănţean! A murit un respectat profesor

Cu adâncă durere și nespus respect, soția și copiii anunță încetarea din viață a profesorului CORNELIU CIOCAN, profesor pensionar al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”. Trupul neînsuflețit este depus la Casa Mortuară Niculescu, iar înmormântarea va fi sâmbătă, 19 ianuarie, ora 12, Cimitirul Central.

Klaus Iohannis i-a scris premierului Viorica Dăncilă. De ce au fost refuzaţi Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis joi, o scrisoare prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, referitoare la propunerile de numire în funcțiile de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice și de ministru al transporturilor. Motivul principal de refuz îl constituie lipsa cazierului de la dosar.

Bătrâneţe, haine grele! Abandonaţi, necăjiţi, dar şi pericol pentru vecini

Bătrâni, bolnavi, neputincioşi, uşor de păcălit şi mereu cu ochii în lacrimi şi în suferinţă… Sunt vârstnicii care nu mai au pe nimeni pe lume să-i îngrijească, să le mângâie mâinile muncite şi să le aline durerile. Sunt la mila vecinilor, care le mai aduc o farfurie de mâncare caldă, căci nu pot să-şi gătească singuri, le mai plătesc lumina şi apa, ca să nu rămână pe întuneric, caci singuri nu se mai descurcă.

Comisarul european Corina Creţu va candida la europarlamentare din partea Pro România

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, a anunţat, astăzi, că va candida din partea Pro România la alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în data de 26 mai.Prezentă la Cluj, la o dezbatere pe tema politicii de coeziune în Uniunea Europeană, Corina Creţu a afirmat că această decizie reprezintă o delimitare de actuala conducere a PSD.

Noutăți de la APIA, pentru fermieri

Data de 31 ianuarie 2019 este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru anul 2019, pentru angajamentele multianuale aflate în derulare în cadrul măsurii „Plăți privind bunăstarea animalelor” (porcine și păsări). Documentele care însoțesc cererea de plată sunt prevăzute în Ghidul solicitantului și sunt postate pe site-ul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Liberalii se dezic de Legea recursului compensatoriu

PNL a votat, în Camera Deputaţilor, împotriva Legii recursului compensatoriu şi a contestat-o la Curtea Constituţională, iar „ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, minte grosolan şi încearcă să arunce vina pe Opoziţie”, a spus purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă. „Tudorel Toader se spală pe mâini de sângele vărsat de infractorii eliberaţi în baza recursului compensatoriu, minte grosolan şi încearcă să arunce vina pe Opoziţie.

„Referendumul se poate organiza în același timp cu alegerile”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, ieri, că nu există niciun temei pentru care un referendum să nu se poată organiza odată cu alegerile, subliniind că preşedintele Klaus Iohannis a contestat pe bună dreptate la Curtea Constituţională articolul care prevede că în ziua alegerilor europarlamentare nu se pot organiza alte tipuri de alegeri şi nici referendumuri. „Prin această lege, PSD încerca să blocheze posibilitatea preşedintelui de a declanşa un astfel de referendum cu ocazia ...