Stiri Constanta

Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din şase judeţe

Hidrologii au instituit, astăzi, Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din şase judeţe, în timp ce râuri din alte 23 de judeţe se află sub Cod galben, informează Agerpres. Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), avertizarea este valabilă în intervalul 20 mai, ora 18:00 - 21 mai, ora 16:00, şi vizează râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Tur - bazin superior (judeţul Satu Mare), Someşul Mare - (judeţul Bistriţa Năsăud), Someş - ...

Echipa României, două mențiuni la Olimpiada Internaţională de Filozofie

Lotul olimpic de filosofie al României a obținut două mențiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma (16-19 mai). Performanța a fost reușită de Horia Ştefan Lixandru (Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti - premiul I în cadrul etapei naționale) și Ioan Victor Popa (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti - premiul al II-lea la ...

Peste 4 milioane de buletine de vot, trimise în străinătate pentru cele două scrutine de duminică

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a finalizat, astăzi, expedierea materialelor necesare votării către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, în vederea asigurării bunei desfăşurări a procesului de vot în străinătate, la alegerile europarlamentare şi referendumul naţional din 26 mai. Pentru cele 441 de secţii de votare înfiinţate pentru alegătorii români din străinătate, Ministerul Afacerilor Externe a trimis 4.

Constănţeni, a început dezinsecţia! Iată ce trebuie să ştiţi

Primăria Municipiului Constanța a început acțiunile de dezinsecție. Mai multe echipe împrăștie substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Călin Popescu Tăriceanu cere restructurarea guvernului

Călin Popescu Tăriceanu cere restructurarea guvernului. Liderul ALDE susţine că aceasta este singura varianta prin care se poate pune punct crizei politice.

Mii de locuri de muncă vacante pentru şomeri. Iată ce se caută!

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 29.078 locuri de muncă.

Şoferi, atenţie unde parcaţi! Muncitorii vor toaleta mai mulţi arbori din Constanţa

Primăria Municipiului Constanța prin Serviciul Gestionare Spații Verzi continuă lucrările de toaletare a arborilor. Sâmbătă, echipele au acționat pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Ferdinand și strada Negru Vodă.

NEVERSEA 2019. Primul festival din lume alimentat cu energie verde din sursă eoliană

Pentru prima dată în lume, sunetele muzicii electronice s-au auzit din vârful unei turbine eoliene. DJ-ul Alex Parker, care a fost prezent și pe scena principală a festivalului NEVERSEA în 2018, a mixat de la înălțimea de 100 de metri, de pe o turbină, din cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa.

Mesaj ironic al reprezentanţei Comisiei Europene despre "mazărea importată de UE din Madagascar"?

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a transmis, luni pe Facebook, că UE a importat, anul trecut, 179.000 de kilograme de mazăre din Madagascar, în valoare de peste 800.

Alegeri europarlamentare / Informaţie importantă pentru votanţii din Constanţa

Serviciul Evidența Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Constanța va elibera acte de identitate inclusiv în duminica alegerilor europarlamentare. Programul de lucru cu publicul va fi extins în acest weekend: • sâmbătă, 25 mai 2019, între orele 8:00-16:00 • duminică, 26 mai 2019, între orele 7:00-21:00, cu mențiunea că între orele 18:00-21:00, vor fi eliberate doar cărți de identitate provizorii.