Stiri Constanta

Senatorii au adoptat şi OUG de plafonare a pensiilor speciale

Senatul a adoptat, în ședința plenului de luni, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 59/2017 privind modificarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu pentru anumite categorii socio-profesionale, scrie Agerpres.Pensiile de serviciu se actualizează din oficiu, în fiecare an, cu rata medie anuală a inflației, indicator definitiv, cunoscut la data de 1 ianuarie a fiecărui an în care se face actualizarea și comunicat de Institutul ...

ANRE confirmă: Centralele termice vor avea viață grea

Constructorii de locuinţe noi trebuie să arate că au o soluţie eficientă de încălzire înainte să primească autorizaţia de construire.Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a emis un comunicat de presă care spune că firmele ce construiesc locuinţe noi trebuie să vină cu un studiu în care arată că folosesc sisteme eficiente de încălzire, potrivit e-nergia.

Liberalii se reunesc pe 7 octombrie, la Braşov

Biroul Politic Național și Consiliul Național ale PNL au fost convocate pentru data de 7 octombrie, la Brașov."Am decis reprogramarea Biroului Politic Național (BPN) și a Consiliului Național al PNL.

Elevii din România, fruntași la studiul limbilor străine

Aproape 19 milioane de elevi de școală primară din Uniunea Europeană (respectiv 84% din numărul total de școlari de la acest nivel) studiau cel puțin o limbă străină în 2015, iar un milion dintre aceștia (aproximativ 5%) învățau două limbi străine sau mai mult, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).Engleza este de departe cea mai populară limbă străină studiată în învățământul primar, fiind ...

SPIT. Se apropie termenul scadent pentru ultima rată la impozitele şi taxele locale

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința persoanelor care au ales să achite impozitele și taxele locale în două rate egale că se apropie data de 30 septembrie 2017, termenul scadent pentru plata celei de-a doua rate.Având în vedere că ultima zi de plată este o zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru următoare, respectiv data de 02 octombrie ...

PNL cere demisia celor trei miniștri implicați în anchete penale

Biroul Politic Executiv al PNL a luat decizia de a solicita demisia celor trei miniștri implicați în anchete penale - Sevill Shaidehh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, a declarat luni președintele PNL, Ludovic Orban.„Cramponarea de putere a acestor miniștri nu face decât să arunce un blam suplimentar asupra României, un blam nemeritat" și riscă să arate că actuala putere nu este altceva decât un grup infracțional ...

Peste o mie de constănţeni au ajuns la spital, în weekend

De vineri dimineață și până astăzi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă au fost înregistrați 1.043 pacienți, 315 copii și 728 adulți.

Preşedintele Iohannis va participa la deschiderea anului universitar, la Constanţa

Deschiderea anului universitar va avea loc pentru toţi studenţii constănţeni pe data de 2 octombrie, la ora 11.00, în piaţa „Ovidiu”, în prezenţa preşedintelui, României, Klaus Iohannis, care a acceptat invitaţia de a veni la Constanţa pentru acest eveniment.

PSD, scut în jurul lui Shhaideh și Plumb

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Ioan Munteanu, a anunțat că Biroul Permanent Național (BPN) al PSD a decis să le susțină pe vicepremierul Sevil Shhaideh și pe ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb."Au respectat legea.

16 ore fără apă rece la Constanţa. Iată ce cartiere sunt afectate

Pentru executarea unor lucrări de înlocuire a conductei de distribuție apă, cu diametrul de 1000 mm, de pe Aleea Universității, din municipiul Constanța, SC RAJA SA va întrerupe furnizarea apei în noaptea de miercuri, 27 septembrie, ora 24,00 și până joi, 28 septembrie 2, ora 16,00. Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone: • perimetrul delimitat de străzile Aurel Vlaicu – Al.