Stiri Constanta

Când începe programul „Rabla Electrocasnice”?

Deşi a fost anunţat că începe în ultima săptămână a lunii aprilie, programul guvernamental „Rabla Electrocasnice 2021” va demara pe 1 Mai, cu prima etapă de înscriere a comercianţilor în program. Pentru că anul trecut, Rabla Electrocasnice nu a funcţionat, comercianţii înscrişi în platformă rămân aceeaşi, doar că fondul fiind mai mare cu 35 de milioane de lei, se mai pot înscrie şi alţi agenţi economici.

Uzina Termică Midia Năvodari va avea un parc fotovoltaic

Reprezentanţii Uzinei Termice (UT) Midia Năvodari au lansat recent, pe site-ul de achiziţii publice, o licitaţie pentru construirea unei centrale fotovoltaice de 3 MW, potrivit datelor de pe platformă. Se are în vedere furnizarea de echipamente de producere a energiei electrice fotovoltaice, inclusiv montaj mecanic şi racordare electrică cu punere în funcţiune.

Hai să învârţi roata şi să-ţi iei răsplata! cora te recompensează cu premii surpriză şi cumpărături pentru un an

Hipermarketul cora te premiază în a doua zi de Paște cu premii revoluţionare. Poţi câştiga la Tombola finală marele premiu care constă în cumpărături pe un an.

Inginerie financiară de zeci de milioane de lei sub masca promovării exporturilor românești

De la începutul anului 2021, dezvăluirile privind modul în care e prăduit banul public se țin lanț. Mai întâi, premierul Florin Cîțu a pus lumina reflectoarelor pe muntele de sporuri salariale plătite bugetarilor – vreo 50 la număr – cele mai multe dintre ele neavând nicio justificare obiectivă.

Valoarea nominală a tichetului de masă a fost „îngheţată” până în septembrie

Valoarea nominală a tichetului de masă nu se va majora până în septembrie 2021, potrivit Ordinului comun al Ministerului Finanţelor şi Muncii nr. 450/258 din 2021, publicat în Monitorul Oficial.

Riscurile inteligenței artificiale

UE va interzice sistemele de inteligență artificială considerate a fi o amenințare clară la adresa siguranței, a mijloacelor de subzistență și a drepturilor persoanelor. Sunt considerate ca prezentând un grad ridicat de risc sistemele în care tehnologia de inteligență artificială este utilizată în:- infrastructurile critice (de exemplu, transporturile), care ar putea pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor;- formarea educațională sau profesională, care poate ...

Ajutoare de stat de 303,1 milioane lei, pentru zece companii

În perioada ianuarie – aprilie, Ministerul Finanțelor a emis 11 acorduri de finanțare pentru tot atâtea proiecte de investiții eligibile pentru a primi ajutor de stat. Cele 10 companii, ale căror proiecte de investiții însumează o valoare totală de 609,9 milioane lei, au obținut ajutor pentru finanțare în valoare de 303,1 milioane lei.

Populația activă a României este de 8,973 milioane de persoane

Rata de ocupare a populației în vârstă de muncă (15 - 64 ani), în anul 2020, a fost de 65,6%, în scădere cu 0,2% față de anul precedent, a anunțat Institutul Național de Statistică. Populația activă a României era de 8,973 milioane de persoane, din care 8,521 milioane erau persoane ocupate, iar 452 mii erau șomeri.

Fonduri pentru a veni în sprijinul seniorilor din Constanţa

În contextul pandemiei, au apărut noi nevoi în viața vârstnicilor, în timp ce lipsurile cotidiene s-au acutizat, iar distanțarea socială și perioadele de carantină agravează izolarea seniorilor și aduc noi provocări în existența lor. Începând cu luna aprilie 2021, un număr de 120 de vârstnici, beneficiari ai Fundației Crucea Alb - Galbenă din România, filiala Constanța și ai Asociației Mâini Întinse din Tulcea, vor fi sprijiniți de Fundația Regală Margareta a ...

Agricultorii, îngrijoraţi că nu vor mai primi banii pentru irigaţii promişi de la Bruxelles

Ziua de 1 aprilie a fost fatidică pentru agricultura dobrogeană. Este ziua când ministrul de resort Adrian Oros a venit la Constanţa şi a promis fermierilor, că vor fi bani pentru irigaţiile din Dobrogea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).