Stiri Constanta

Viitorul bazarului „Gorbaciov“: „Este o piață cu vad, nu va duce lipsă de clienți!”

Tarabe ticsite cu fel de fel de mărfuri, înghesuială și frig. Ba chiar și la capitolul curățenie mai este loc de îmbunătățiri!

Flota comercială a României, acum 20 de ani. Odiseea cargoului „Covasna” (II)

În urmă cu mai bine de 20 de ani, viața pe multe din navele românești era un coșmar pentru echipaje. Prezentăm, astăzi, continuarea mini-serialului de trei episoade dedicat odiseei cargoului „Covasna”, o poveste din 1996.

Unde se oprește curentul electric

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, SC E- Distribuţie Dobrogea SA - Zona MT-JT Constanţa, anunţă, astăzi, întreruperea furnizării energiei electrice, în timpul lucrărilor. Astfel, în municipiul Constanţa, vor fi afectaţi, între orele 8.

Omagiu adus „părintelui hidrografiei românești”, la Constanța

Direcția Hidrografică Maritimă a găzduit Simpozionul Științific aniversar „1926-2020 - 94 de ani de hidrografie", dedicat omagierii comandorului Alexandru Cătuneanu, și prezentarea unei retrospective a realizărilor unității din această perioadă. Cu acest prilej, a fost lansat un album în două volume.

Traseele școlare introduse la Constanța, un succes! „Așteptăm sugestiile părinților!“

Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis că peste 960 de copii au circulat cu autobuzele școlare CT Bus în prima săptămână de funcționare a acestui proiect implementat de administrația locală de la malul mării.Potrivit primarului Decebal Făgădău, toate cele trei trasee au fost extrem de solicitate atât dimineața cât și la prânz.

Noi bilete de tratament pentru pensionari

Cea de-a doua serie de bilete de odihnă şi tratament din acest an, cu data de prezentare în staţiune pe 4 martie, a fost pusă în vânzare la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Constanţa. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Kristina Mutiş, din totalul de 68, au mai rămas disponibile 48 de bilete, în următoarele staţiuni: 1 Mai, Amara, Buziaş, Geoagiu Băi, Moneasa, Olăneşti, Pucioasa şi Sărata Monteoru.

Campania „Adoptă un cățel!“: peste 150 de patrupede așteaptă să ajungă într-o familie!

Autoritățile locale îi încurajează pe iubitorii de animale să se alăture campaniei „Adoptă un cățel!”, căci în prezent peste 150 de câini comunitari așteaptă să facă parte dintr-o familie.

Alegeri cu scandal la PSD Arad. Interimatul a luat sfârşit

Mihai Fifor a fost ales, sâmbătă, la șefia PSD Arad, la conferința județeană de alegeri care a durat șase ore. Deputatul Adrian Todor a anunțat că va demisiona din funcția de președinte interimar al filialei Arad, pentru că nu se regăsește în echipă, fiind nemulțumit că în cadrul ședinței s-a votat revenirea unui consilier care demisionase anterior și care a avut, astfel, drept de vot ...

Balul de Lăsata Secului din Harghita, carnavalul la care orice este permis

Sute de persoane au participat, sâmbătă, în localitatea Lăzarea, la tradiţionalul Bal de Lăsata Secului din Harghita, dinaintea intrării în Postul Paştelui Catolic, în care grupuri folclorice din mai multe localităţi au prezentat ritualuri de alungare a iernii şi a duhurilor rele, iar distracţia şi voia bună au fost obligatorii, reatează Agerpres. Grupurile folclorice din Ocna de Jos, Bârzava, Ciceu, Armăşeni, Sâncrăieni, Sânsimion, Cioboteni, Ditrău, Remetea, Plăieşii de Jos,Vlăhiţa ...

Biserica sărbătorește Aflarea moaştelor Sfinţilor Mucenici din Constantinopol

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi Aflarea moaştelor Sfinţilor Mucenici din Constantinopol, cuoscută popular și ca Sâmbăta Morţilor - Moşii de iarnă, transmite Agerpres.Multe moaşte de mucenici, ucişi pentru credinţa în Hristos în perioada persecuţiilor împotriva creştinilor, au fost îngropate la marginea de răsărit a oraşului Constantinopol, în Evghenia.