Stiri Constanta

Poșta Română promite distribuirea pensiilor înaintea sărbătorilor pascale

Poşta Română face demersuri ca pensiile să ajungă mai repede la beneficiari, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înaintea sărbătorilor pascale, a declarat, sâmbătă după-amiaza, directorul companiei, Horia Grigorescu, citat de Agerpres."Nu doar că ajung toate pensiile la timp, ajung începând cu data de 1 aprilie.

Pierdere de marcă pe scena teatrului românesc

Actorul Ştefan Sileanu a încetat din viaţă, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, informează Teatrul Nottara pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres."Teatrul Nottara a pierdut, astăzi, un artist de o mare sensibilitate, una dintre cele mai romantice voci ale teatrului românesc, un suflet ales.

Declarațiile de deplasare, completate și online

Începând de astăzi este activă platforma electronică formular.sts.

Sfinții Cuvioși Ilarion și Ștefan, pomeniți astăzi în calendarul creștin ortodox

Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou este pomenit în calendarul creştin ortodox la 28 martie, relatează Agerpres. Acesta a trăit în timpul împăraţilor iconoclaşti Leon Isaurul (717-741) şi a fiului său Constantin Copronim (741-775).

Spectacole cu delfini și teatru online, weekendul acesta, la Constanța

Și weekendul acesta îl petrecem acasă, din păcate. Așa că, dacă vă e dor de delfinii jucăuși de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii îi puteți vedea în acțiune, online.

Ce se întâmplă cu rovinieta în starea de urgență

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că, pe perioada stării de urgență, nu se menține valabilitatea rovinietelor. „Acestea nu se încadrează în categoria documentelor eliberate de autoritățile publice, motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”, au subliniat responsabilii CNAIR.

Starea de urgență nu prelungește valabilitatea ITP-ului

Guvernanții au anunțat că valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice se prelungește pe perioada stării de urgență, pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri în condițiile în care deplasările trebuie limitate la minimum. Printre aceste documente nu se numără însă și inspecția tehnică periodică (ITP), au atras atenția reprezentanții Registrului Auto Român.

Noi donații pentru achiziția de echipamente medicale

Companiile Enel din România întind o mână de ajutor comunităților pe care le deservesc și donează 100.000 de euro către Fondul de Urgență.

Luptă permanentă. „În fiecare zi pleacă acasă, vindecat, câte un pacient cu Covid-19”

De aproape trei săptămâni, în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a început lupta cu noul coronavirus. Aici a ajuns primul pacient, pe 10 martie și tot aici sunt tratați, în prezent, zeci de constănțeni infectați cu Covid-19.

Cum va fi vremea în weekend, la Constanța

Primăvara dă semne din nou și revin temperaturile normale pentru această perioadă a anului. Meteorologii anunță vreme preponderent însorită, cu unele înnorări temporare și temperaturi plăcute.