Stiri Constanta

George Ciamba depune jurământul de învestitură ca ministru delegat al Afacerilor Europene

George Ciamba depune astăzi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură ca ministru delegat al Afacerilor Europene.Administraţia Prezidenţială a anunţat, marţi seară, că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui George Ciamba ca ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Ziua Porților Deschise la Muzeul de Artă Populară Constanța

Ca an fiecare an, Muzeul de Artă Populară Constanța celebrează Ziua Dobrogei prin Ziua Porților Deschise. Instituția de cultură este deschisă între orele 09.

Monica Macovei a demisionat din Partidul M10

Partidul M10 a anunţat că europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din această formaţiune, pe care a înfiinţat-o în 2015."Partidul M10 îi mulţumeşte doamnei Macovei pentru activitatea sa în cadrul partidului, pentru iniţiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere - vehicul care a demonstrat că se poate face şi altfel de politică.

Ploaie şi frig, până la sfârşitul săptămânii, la Constanţa

Vremea s-a schimbat, la malul mării, norii au ascuns soarele, iar ploile şi-au făcut în sfârşit, apariţia. Temperaturile au scăzut şi ele semnificativ în ultimele zile, iar meteorologii spun că se va face şi mai frig în perioada următoare.

Intrare gratuită, astăzi, la Microrezervaţie, Delfinariu şi teatrele din Constanţa

Copiii şi constănţenii sunt aşteptaţi, astăzi, să sărbătorească Unirea Dobrogei cu România, mergând la teatru, la Delfinariu, Planetariu sau la Microrezervaţie. Cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la unirea tărâmului dobrogean cu România, toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa îşi vor deschide astăzi porţile pentru publicul larg, iar intrarea va fi gratuită.

Blocurile comuniste, şubrezite de modificările din apartamente. „Ce-o fi, o fi, Dumnezeu cu mila!“

O cămară, o uşă între balcon şi bucătărie, o altă uşă între balcon şi dormitor, un perete la intrare, ca să pară mai mare, sunt „micile” demolări pe care proprietarii apartamentelor comuniste le-au făcut şi încă le mai fac, pentru a-şi moderniza locuinţa şi a o face mai încăpătoare. Cei mai mulţi am fost propriii arhitecţi şi ingineri structurişti şi am decis ce să spargem şi ce păstrăm, aşa cum am considerat noi că este mai frumos, mai comod sau mai spaţios.

Liviu Dragnea: "Declarațiile președintelui Iohannis sunt iresponsabile“

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, ieri, că atitudinea şi declaraţiile şefului statului, Klaus Iohannis, privind faptul că România nu ar fi pregătită pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, pot fi catalogate drept „iresponsabile“.„Nu am avut niciodată nici eu, nici partidul nostru, nici Guvernul nostru, iniţiativa vreunui război sau vreunui scandal.

Haideți să sărbătorim Ziua Dobrogei! Ce a pregătit administrația locală

Astăzi se dă startul acțiunilor aniversare, prilejuite de sărbătorirea celor 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Pentru a marca cum se cuvine momentul, Primăria Constanţa organizează la Pavilionul Expoziţional patru zile pline de voie bună, condimentate cu muzică, dansuri, bucate tradiţionale, ateliere meşteşugăreşti şi expoziţii de fotografie.

Deputatul Cristina Dumitrache, proiect legislativ în sprijinul persoanelor cu boală celiacă

Deputatul Cristina Dumitrache, de la PSD Constanța, a depus spre dezbatere proiectul privind Protecția Persoanelor cu Boală Celiacă din România. „Urmare a acțiunilor întreprinse de către Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten, pentru sensibilizarea populației și autorităților cu privire la incidența crescută a bolii celiace, împreună cu preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din cadrul ...

Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului, prezentate la Târgul de Turism al României

Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului vor fi reprezentate la cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României, care se va desfăşura în perioada 15 - 18 noiembrie, la Romexpo Bucureşti. Primăria Mangalia și cei mai importanţi agenţi economici din staţiunile Saturn, Venus, Jupiter, Cap-Aurora, Neptun şi Olimp vor promova ofertele turistice, la standul propriu (A 42), aflat în pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.