Stiri Constanta

Vor merge studenţii la cursuri? Ce scenarii au adoptat universitățile din Constanța

Au mai rămas doar câteva zile până când universităţile de la malul mării îşi vor redeschide porţile. Din păcate, creşterea numărului de cazuri de Covid-19 i-a determinat pe rectori să ia decizia de a relua cursurile în format hibrid, aşa că proaspeţii absolvenţi de liceu, cât şi colegii lor din anii mai mari nu vor avea posibilitatea, nici în anul 2021-2022, să meargă fizic, zi de zi, la cursuri.

Parcuri noi, pe terenurile altora. Urmează studii şi exproprieri

Distrugerea parcurilor din Constanţa, în ultimii zeci de ani, a redus drastic suprafaţa de verdeaţă destinată locuitorilor, a dus la betonarea oraşului şi la sufocarea cartierelor. După ce au fost amendate pentru că nu respectă legislaţia europeană privind spaţiile verzi pe cap de locuitor, autorităţile locale fac planuri pentru amenajarea a două noi parcuri, de zeci de hectare, pe terenuri expropriate.

Recviem pentru vadul comercial și de promenadă al Constanței

Cel mai greu lucru nu este să produci, ci să vinzi ceea ce ai produs. De aceea, comerțul este considerat, încă din vechime, calea regală a economiei.

Biserica de lemn din satul Urși, marele câștigător al Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Biserica de lemn din satul românesc Urși este marele câștigător al anului 2021, în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2021. Biserica de lemn din satul Urși, cu hramul „Buna Vestire” și „Arhanghelul Mihail”, a fost construită între anii 1757 și 1784.

Bursa locurilor de muncă în școlile constănțene. Iată ce posturi au rămas neacoperite

În a doua săptămână a anului școlar 2021-2022, conducerile unităților de învățământ constănțene sunt încă preocupate să-și completeze posturile rămase vacante pe parcursul anului școlar 2021-2022, organizând o serie de concursuri.În calendarul de mobilități, ultimul concurs a fost cel județean, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, ale cărui probe s-au desfășurat între 3 și 6 septembrie, după care a urmat repartizarea candidaților care ...

Mihai Daraban: „Diplomația economică românească nu există”

Camera de Comerț și Industrie a României, împreună cu casa de avocatură Piperea & Asociații, a organizat conferința Noul Cod Comercial Român, eveniment ce a reunit specialiști din cadrul Băncii Naționale a României, Asociației Române a Băncilor, profesioniști din domeniul juridic, profesori universitari, judecători și avocați.În cadrul conferinței, Mihai Daraban - președintele Camerei de Comerț și Industrie a României a declarat: „Se vorbește de foarte ...

Savuraţi „Cafeaua domnului ministru”, la Casa de Cultură

Spectacolul „Cafeaua domnului ministru”, o adaptare după Horia Gârbea se va juca în data de 29 septembrie, începând cu ora 19.00, pe scena Casei de Cultură din Constanţa.

Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment găzduit cu succes de UMC

Universitatea Maritimă din Constanța a găzduit, zilele trecute, în calitate de partener, proiectul Noaptea Cercetătorilor Europeni – Opening Up Science, alături de universități reprezentative din țară.Noaptea Cercetătorilor este un eveniment de tradiție al Comisiei Europene, iar ediția de anul acesta și-a propus să celebreze știința prin prisma contribuției cheie pe care a avut-o la redeschiderea lumii și întoarcerea la normalitate.

Nava maritimă de pasageri „Seadream II” a dat startul reluării croazierelor spre portul Constanţa

Luni, 27 septembrie 2021, nava de croaziere maritime „Seadream II” (sub pavilion Bahamas) a acostat în terminalul de pasageri al portului Constanţa. La bord se aflau 57 de pasageri, majoritatea americani, și un echipaj de 99 de persoane, dintre care patru români.

Firmele afectate de lucrările de pe bulevardele Alexandru Lăpușneanu și 1 Decembrie 1918 se reunesc în şedinţă

La solicitarea mai multor firme membre, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța organizează o întâlnire de afaceri, pe data de 1 octombrie 2021, începând cu ora 10.00, la sediul său din bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.