Stiri Constanta

Cadre medicale, lăsate pe drumuri. „Am avut încredere în domnul primar. Ce naivă am fost!”

Au trecut mai bine de două săptămâni de la incendiul devastator survenit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanţa, iar o bună parte dintre cadrele medicale, şi nu numai, se întreabă unde își vor face meseria pe viitor, pentru că, la acest moment, au fost lăsate de izbelişte şi riscă să rămână fără locuri de muncă. Toate acestea în condiţiile în care, până acum, nu s-a anunţat nicio acţiune care să includă renovarea ...

Sala de spectacole a Teatrului de Stat Constanţa intră în reparaţii! Unde vor juca actorii?

Pandemia de Covid-19 a pus, efectiv, la pământ, cultura, în ultimul an şi jumătate. Un timp, virusul a pus lacăt pe toate sălile de spectacol din ţară, apoi, acestea s-au redeschis, au intrat într-o oarecare normalitate, după care, acum, instituţiile teatrale nu mai au voie să susţină spectacole decât cu 50% din capacitatea pe care o au dispoziţie.

Poliţele RCA, mai scumpe decât salariul minim pe economie! Ce trebuie să ştie şoferii

În această toamnă falimentarea companiei City Insurance a zguduit piaţa asigurărilor, lăsând în aer trei milioane de asiguraţi. Compania era lider în domeniul asigurărilor deoarece avea cel mai mic preţ de pe piaţă şi deţinea 45% dintre clienţii posesori de poliţe RCA.

Guvernanți, poporul român vă somează: „Ați dus țara într-o direcție greșită!”

Înainte de anul de grație 1989, cea mai lungă din România era coada de la carne. După această bornă a istoriei, recordul lungimii i-a revenit reformei.

Ce spun liderii studenților constănțeni despre accesul cu certificat verde în universități

Prima dintre cele șapte propuneri aflate pe agenda reuniunii Consiliului Național al Rectorilor (CNR), desfășurat la Brașov, în perioada 8-10 octombrie, a fost aceea de modificare a cadrului legislativ cu privire la accesul în spațiul universitar pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale. De asemenea, forul reprezentativ al rectorilor din România solicită organizaţiilor studenţeşti să contribuie la actualizarea periodică a ...

România a înregistrat cel mai mare număr de cereri de azil din ultimii 30 de ani

Potrivit Asociației „Salvați Copiii”, ţara noastră a înregistrat în 2020 cel mai mare număr de cereri de azil din ultimii 30 de ani - 6.156 de cereri, dintre care 1.

Mai multe zone din municipiul Constanţa rămân fără curent electric

În ultima perioadă, E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare.

158 de ani de la moartea lui Andrei Mureşanu, părintele imnului naţional al României

Zilele trecute, s-au împlinit 158 de ani de la moartea lui Andrei Mureşanu, părintele imnului naţional al României. El a fost un poet şi revoluţionar român din Transilvania, născut în familia unui mic întreprinzător, care a studiat filozofia şi teologia greco-catolică la Blaj.

Fermierii care au solicitat Sprijinul Cuplat Zootehnic vor încasa o primă tranşă de bani

Fermierii din sectorul vegetal şi crescătorii de ovine şi caprine care au depus cereri pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ) vor primi un avans, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA). Banii vor intra în conturile celor care au depus cereri în noaptea de duminică spre luni, astfel ca de luni, 18 octombrie conturile legumicultorilor şi crescătorilor de animale să fie alimentate, fiind prima tranşă din subvenţia pe acest an, atât pentru schemele pe ...

Noi focare de pestă porcină africană. Care este situația la Constanța

În intervalul 8 - 14 octombrie au fost înregistrate 30 de focare noi de Pestă Porcină Africană (PPA), informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În judeţul Constanţa au apărut trei focare active, iar 21 de mistreţi au fost găsiţi morţi şi 24 au fost vânaţi.