Stiri Constanta

Reprezentanţii transportatorilor rutieri ameninţă cu proteste

Legea RCA modificată care ar urma să intre în vigoare până la jumătatea lunii mai şi care aduce o serie de schimbări a nemulţumit reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), care au anunţat că se pregătesc de miting. „Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a fost ignorată total în legătură cu Legea RCA.

Veniturile Aeroportului „Mihail Kogălniceanu” vor crește cu aproape 30%, în 2021

Ministerul Transportatorilor a pus în dezbatere publică proiectul de act normativ privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Naționale „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu”. Unitatea a înregistrat la finalul anului 2020 o pierdere de 3.

Peste 11.000 locuri de muncă vacante pentru șomeri

Potrivit datelor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt disponibile, la acest moment, 11.510 locuri de muncă la nivel național.

Angajată muşcată de un scorpion la locul de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa (ITM) cercetează, la acest moment, noi accidente de muncă. Unul dintre acestea s-a petrecut în primele zile ale lunii mai, la un supermarket, unde o angajată a fost muşcată la nivelul mâinii stângi de un scorpion care se afla într-o lădiţă cu căpşuni.

Vreţi să lucraţi în Franţa? Aflați care vă sunt drepturile mai întâi!

În cadrul campaniei „Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!”, Ministerul Muncii și Protecției Sociale începe, în această perioadă, distribuirea materialelor informative privind munca sezonieră în Franța.

Înnorări temporare şi temperaturi în creştere, la malul mării

Vremea este încă uşor schimbătoare, pe litoral. Însă meteorologii anunţă temperaturi ridicate, apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului.

Atenţie, se opreşte curentul electric la Constanţa

E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții.

Apel către constănţeni pentru a face dezinsecţie în subsolul blocurilor

Autorităţile locale din Constanța au demarat acțiunile de dezinsecție. De la începutul acestei săptămâni, echipele care asigură dezinsecția împrăștie în toate cartierele orașului substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor.

România ar putea fi printre liderii mondiali în implementarea tehnologiei 5G

România are un potenţial uriaş în ceea ce priveşte implementarea tehnologiei 5G, reiese dintr-un studiu comandat de o companie suedeză de telecomunicaţii. Mai mult decât atât, tehnologia 5G ar putea aduce României 7,8 miliarde de euro, până în anul 2025, potrivit estimărilor cercetării.

Mai multe locuri de muncă, disponibile în luna aprilie

În luna aprilie, numărul locurilor de muncă disponibile a crescut cu 17% faţă de luna martie şi cu 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut, arată cele mai recente date ale platformei de recrutare a locurilor de muncă. Ceea ce înseamnă că angajatorii au postat 30.