Stiri Constanta

DHL Express a anunţat mărirea tarifelor de anul viitor

Una dintre cele mai mari companii de servicii de curierat internaţionale, DHL Express, a anunţat vineri, 18 septembrie, modificarea anuală a tarifelor, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021. În România, tarifele serviciilor vor creşte în medie cu 5,9% faţă de tarifele stabilite pentru 2020.

Consiliere online pentru consumatorii de droguri din Constanța

Consumatorii de droguri din Constanța, care luptă să scape de acest viciu, sunt consiliați online de psihologii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța. Consilierile online au loc în cadrul unui proiect pilot, demarat încă din martie la nivelul centrului din județul de la malul mării.

Ce trebuie să facă pensionarii români, care locuiesc în Spania

Reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii le reamintesc solicitanţilor de drepturi de pensie din România, stabiliţi pe teritoriul Spaniei că, în vederea stabilirii drepturilor de pensie cuvenite din sistemul public de pensii din România, este necesară depunerea/transmiterea tuturor documentelor prevăzute de legislaţia română, în original sau în copie certificată de instituţiile spaniole de securitate socială pentru conformitate cu originalul.„Vor fi prezentate, obligatoriu ...

În ce condiţii pot fi primite pensiile de urmaş pentru elevi şi studenţi

La ora actuală, plata pensiei de urmaş pentru copiii în vârstă de peste 16 ani şi până la 26 de ani este condiţionată de prezentarea adeverinţei şcolare la începutul fiecărui an şcolar / universitar. „Pentru ca pensia lunii octombrie să nu fie oprită de la plată, toate adeverinţele ar trebui prezentate la Casa Judeţeană de Pensii Constanţa, până la data de 22 septembrie.

Copiii fără copilărie, de pe străzile Constanței. Părinți anchetați pentru exploatare!

Îi întâlnim în parcările supermarketurilor, în fața magazinelor de cartier sau printre mesele de pe terasele din Peninsulă. Mereu cu privirea tristă, cu mâna întinsă și hainele murdare, spunând aceeași „poezie”: „Îmi dai și mie un ban?

Peste 1.200 de cazuri noi de Covid-19. O constănţeancă a decedat

Ieri, statisticile au confirmat alte 1.231 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care 28 numai la Constanţa.

S-a dat startul Programului „Casa Eficientă Energetic”

Ministerul Mediului a lansat pe 15 septembrie Programul „Casa Eficientă Energetic” prin care sunt finanţate persoanele fizice care vor să-şi îmbunătăţească energetic locuinţele. Aproximativ 9.

„Voievodul țiganilor” se reîntoarce pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

După o lungă pauză, în care nu a mai fost jucat, spectacolul „Voievodul ţiganilor” revine sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.

Seară de jazz la Constanţa

Joi, 24 septembrie, de la ora 19.00 sunteţi invitaţi pe terasa restaurantului Mangia Mangia din Constanţa, la un eveniment drăguț, pentru gurmanzii melomani, cu jazz și vinuri melodioase.

Universitatea Spiru Haret foloseşte cea mai puternică platformă de E-learning din lume

Admitere online la cea mai mare instituție de învățământ superior din România pentru 3 programe de Licență și 4 programe de Masterat la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța Oferta educaţională pentru anul universitar 2020 - 2021 de la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța de la Universitatea Spiru Haret cuprinde trei programe de Licenţă - Management, Management cu predare în limba engleză, Drept şi patru ...