Stiri Constanta

Nu există dovezi că medicamentul promovat de Donald Trump este tratament împotriva COVID-19

Nu există dovezi că medicamentul promovat de Donald Trump este tratamentul miraculos împotriva COVID-19Comisia Europeană a transmis astăzi că nu există dovezi că un medicament promovat de preşedintele american Donald Trump ca un potenţial tratament miraculos împotriva COVID-19 este eficient împotriva acestei boli cauzate de noul coronavirus, conform agerpres.ro.

Criza din industria transportului aerian ar putea să persiste până la sfârșitul acestui an

Companiile aeriene din întreaga lume nu vor începe să îşi revină din criză decât în ultimul trimestru al acestui an iar orice revenire riscă să fie una de scurtă durată dacă la iarnă va exista un nou val de coronavirus, au avertizat marţi şefii Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA).În plus, este posibil ca numeroase companii aeriene să nu supravieţuiască celui de-al doilea trimestru, din cauza crizei de lichidităţi provocată de pandemia de coronavirus.

Concertele programate pentru luna aprilie trec online

Concertele cu public programate pentru luna aprilie în Bucureşti rămân incerte în contextul pandemiei cu Covid-19, unii dintre artişti alegând varianta unui show online, informează agerpres.ro.

Klaus Iohannis a discutat la telefon cu omologul său israelian despre criza provocată de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la telefon cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, la solicitarea părţii israeliene, cu această ocazie fiind abordate criza epidemiologică generată de noul coronavirus, precum şi modalităţile de cooperare pentru contracararea răspândirii acestuia, a informat Administraţia Prezidenţială, conform agerpres.ro.

Opt medici au demisionat iar 83 de angajaţi şi-au luat concediu medical la Spitalul Județean Arad

Opt medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad şi-au depus demisia, anunțând că vor să se pensioneze, în timp ce peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical în ultimele zile, conform digi24.ro.

Izolarea a salvat viața a circa 59.000 de persoane în 11 ţări europene

Izolarea şi alte măsuri luate pentru a frâna propagarea epidemiei de COVID-19 au salvat viaţa a circa 59.000 de persoane în 11 ţări europene, între care 2.

ANOSR solicită Ministerului Educației şi universităților să asigure accesul device-uri cu internet

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi universităților să depună eforturi comune pentru a asigura accesul studenților la device-uri cu internet, în contextul pandemiei cu coronavirus.ANOSR cere şi alocarea unor sume din fondurile proprii ale instituţiilor de învăţământ superior studenţilor pentru achiziţionarea de gadget-uri, care oferă posibilitatea de a lua parte în mod liber la procesul educaţional ...

Klaus Iohannis: „Am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile”

Președintele Klaus Iohannis le-a solicitat membrilor Guvernului, la şedinţa care a avut loc la Palatul Cotroceni, să se ocupe cu precădere de categoriile mai vulnerabile de români, arătând că măsurile în aceste cazuri vor fi aprofundate zilele următoare, conform agerpres.ro.

Fondurile europene pot fi folosite în economie pentru combaterea COVID-19

Sute de milioane de euro pot fi folosite, într-o primă etapă, pentru combaterea efectelor negative asupra economiei românești pe care le provoacă noul coronavirus. Ioan Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a explicat cum și în ce situații vor fi folosiți acești bani, conform digi24.

Indemnizaţia pentru şomaj tehnic nu va depăşi 75% din salariul mediu brut

Cuantumul indemnizaţiei pentru şomajul tehnic nu trebuie să depăşească 75% din salariul mediu brut, respectiv cel mult 4.072 de lei, sumă din care se vor plăti contribuţiile de asigurări sociale, contribuţiile la sănătate şi impozitul, a declarat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Muncii Alin Ignat, responsabil cu coordonarea activităţii Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi a agenţiilor judeţene de resort, potrivit Agerpres.