Stiri Constanta

Cum va fi vremea în weekend, la Constanţa

Vremea este plăcută, în weekend, la malul mării, cât şi în restul Dobrogei. Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Se reiau zborurile între Istanbul și Constanța, de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”

Începând cu data de 28 martie 2021, se redeschid zborurile pe ruta Istanbul – Constanța – Istanbul, a anunțat Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța. Cursa este operată de compania Turkish Airlines.

Uniunea Europeană schimbă modul de impozitare a multinaţionalelor

Uniunea Europeană (UE) va schimba modul de impozitare a multinaţionalelor pentru a le forţa să dezvăluie plata taxelor şi impozitelor, precum şi activităţile fiscale pentru fiecare membru în parte. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) vrea să schimbe modalitatea multinaţionalelor de a-şi înregistra profiturile.

Romgaz vrea jumătate din gazele din Marea Neagră

În următoarele două luni, Romgaz ar putea prelua participaţia de 50% din proiectul gazelor de mare adâncime din Marea Neagră, a anunţat, recent, ministrul Energiei, Virgil Popescu în cadrul unui forum pe teme de energie. În această perioadă va fi demarată procedura de selecţie şi definitivare a conducerii Romgaz, care este interimară în acest moment, a declarat ministrul Energiei.

Ordinul privind numărul de porci ar opri activitatea ilegală a samsarilor

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea tipurilor de exploataţii de suine, lansat în dezbatere publică, nu distruge gospodăria ţărănească, ci opreşte activitatea ilegală a samsarilor, în timp ce toţi crescătorii mari sau mici trebuie să respecte reguli minime de biosecuritate. „Ordinul 24/2021 este un proiect de ordin, în timp ce Ordinul 538 dat de domnul Daea (fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea) ...

Se pot cumpăra noi emisiuni de titluri de stat

Ministerul Finanțelor lansează, începând cu 1 martie 2021, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației prin intermediul celor două programe, Fidelis și Tezaur. Până pe 19 martie veţi putea achiziţiona titluri de stat atât în lei, cât şi în euro.

Un echipaj și-a răsturnat propria navă, care transporta 3 tone de cocaină

Tancul petrolier „Nehir” a fost interceptat și abordat de polițiștii spanioli la aproximativ 120 mile marine depărtare de Cabo Penas, Asturias, Spania, în Golful Biscaya. La bord au fost găsite aproximativ 3.

Cargou turcesc, eșuat pe coasta unei insule grecești

Cargoul de mărfuri generale „Astol” a eșuat pe coasta de nord-est a Insulei Pserimos (Grecia) din Marea Egee, în zorii zilei de 26 februarie 2021. Vasul plecase din Iskenderun, Turcia, și urma să ajungă în Rusia.

Situație critică pe două nave încărcate cu vite

Nava livestock carrier „Elbeik”, având la bord 1.700 de vite, este ancorată într-o zonă din nordul Ciprului de la începutul lunii decembrie 2020.

Managerii prognozează o creștere moderată a activității economice și a preţurilor

Ca urmare a îndulcirii restricțiilor impuse de pandemia Covid, estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni ale anului 2021. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției și a prețurilor produselor industriale, în timp ce numărul salariaților va fi relativ ...